Connecting to LinkedIn...

a

Blog

Ierland: een land vol mogelijkheden voor Nederlandstaligen

W1siziisijiwmtuvmdgvmtcvmtmvntmvmtqvmje2l2r1ymxpbi00mjk5otbfmti4mc5qcgcixsxbinailcj0ahvtyiisijqzmhgzmjbcdtawm2uixv0

Onlangs was er in Dublin een netwerkavond, specifiek voor Nederlandstaligen. 6 Bedrijven waren aanwezig om hun vacatures te promoten aan Nederlanders en Belgen die in Dublin wonen, waaronder  Twitter, Dropbox en Oracle. Veel mensen denken bij werken in Ierland nog steeds aan call center vacatures, waarbij je 100 telefoontjes per dag maakt om ijs aan Eskimo's te verkopen.

Tegenwoordig is dat niet zo. Zowel grote als kleine bedrijven zetten hun Europees kantoor op in steden zoals Dublin en Cork.  Enkele reden voor bedrijven om naar Ierland komen zijn

  • Het is een Engelstalig land, dus relatief gemakkelijk voor internationale medewerkers om te integreren;

  • Ierland is een “service economy” en dat past goed bij de Service centers, die de bedrijven opzetten;

  • Veel mensen denken dat de  belasting de belangrijkste reden is. Het is 1 van de redenen maar zeker niet de hoofreden, aangezien je met 10 medewerkers al - technisch gezien- een hoofdkantoor in Ierland kunt opzetten, dus waarom worden dan nog steeds honderden andere medewerkers aangenomen;

  • Ierland begint de E-commerce en cloud hub van Europa te worden. Salesforce, Linkedin, Twitter, Facebook, Vmware, Apple, Paypal, Google, Dropbox etc  zitten allemaal in Ierland met een European support center en development center.

 

Welke vacatures kun je dan verwachten in Ierland?

 

 Gezien de bedrijven die er zitten zijn er volop mogelijkheden. Van klantendienst tot Senior Sales manager en van Debiteuren beheer tot Software development en support. Dus: Wil je een internationale uitdaging aangaan, denk er eens over om te gaan wonen en werken in Ierland. Want spreek jij een (computer)taal dan is er volop werk in Ierland! 

Latest jobs in: job coconut blog