Connecting to LinkedIn...

a

Blog

Zijn het allemaal callcenter vacatures in het buitenland?

Lady 23842 1280

Zoals sommigen misschien al weten is Jobcoconut een nieuwe vacaturesite met veel internationale vacatures en banen door heel Europa. Al onze vacatures zijn vaste banen die of gericht zijn opIT development of vacatures waarbij je je Nederlands dagelijks gebruikt. Misschien helaas voor sommigen biedt Jobcoconut geen vakantiewerk of vacatures in een bar of hotel aan.


Veel van onze klanten, zowel recruitment agencies als werkgevers, krijgen vaak de reactie “ik wil geen callcenter werk doen”. Maar zijn al deze Nederlandstalige vacatures in het buitenland nou ook callcenter vacatures?


‘Nee’ is het simpele antwoord. Er zit behoorlijk wat verschil in de vacatures om te kunnen zeggen dat alle Nederlandstalige vacatures in het buitenland callcenter vacatures zijn. Natuurlijk zijn sommige banen instapbanen en vereisen eigenlijk alleen Nederlands op moedertaalniveau en een goede telefoonstem.

Maar dan zijn er volop vacatures die niet te omschrijven zijn als callcenter vacatures. Zoals werken bij Oracle in Dublin of Malaga waar je begint in “Dutch business development” en je kunt doorgroeien tot account manager of sales manager en contracten van misschien wel €100.000 of meer sluit en waar je minimaal een HBO-opleiding moet hebben.

Of werken bij Capgemini in Krakow of Katowice waar ze Nederlandstalige financiële medewerkers zoeken. Veel werk met nummers, veel contact met interne afdelingen, maandelijkse rapportages en weinig tot geen klantencontact tenzij je als debiteurenbeheerder werkt.

Of misschien als technische helpdeskmedewerker werken in Barcelona voor Sellbytel. Waarbij mensen je specifiek bellen met hun IT problemen (hardware en software) en je dit misschien via remote desktop moet oplossen.

Al deze Nederlandstalige vacatures hebben een overeenkomst met callcenter vacatures, je hebt soms (zeker niet de hele dag) een headset op je hoofd. Maar je belt zeker geen mensen tijdens Goede Tijden, Slechte Tijden om ze 3-dubbel glas te verkopen en het zijn zeker geen vacatures voor projecten van 3 maanden waarna je weer op straat staat. Het zijn vaste banen waar je werkomgeving professioneel is met een focus op kwaliteit en je vrijwel altijd behalve je Nederlands toch enkele vaardigheden, kennis, ervaring of opleiding voor moeten hebben afgerond.

Denk je nog steeds dat vacatures in het buitenland callcenter vacatures zijn? Dan moet je toch echt eens gaan kijken of de salarissen die je kunt verdien boven of onder modaal liggen. In veel gevallen zullen de salarissen boven modaal liggen wat de meeste callcenter banen in Nederland of België zeker niet doen.

Dus wil jij werken in het buitenland, dan is Jobcoconut de ideale vacaturesite voor je.

Latest jobs in: werken in het buitenland