Connecting to LinkedIn...

a

Blog

Werken in het buitenland. Waarom?

917f2e1a 2bcf 47cc 8fb9 Feed3a3bfb7a

Waarom?

Werken in het buitenland kan veel voordelen hebben voor iedereen. Welke het belangrijkst zijn bepaal je zelf. Werken in het buitenland kan voor iedereen een andere ervaring zijn, maar hier een opsomming van de voordelen van werken in het buitenland.

 

Werken in het buitenland en je persoonlijke ontwikkeling:

Door werken in het buitenland heb je laten zien dat je een onafhankelijk persoon bent, je hebt een tijd “overleeft” in het buitenland. Je hebt laten zien dat om wat voor een reden dan ook, jij voor jezelf kan zorgen. Dat jij jezelf kunt redden in het buitenland, ondanks dat je met niets bent begonnen. Dit kan niet iedereen zeggen over zichzelf, maar jij dan wel met werken in het buitenland.

Werken in het buitenland kan je horizon verbreden.  Misschien weet je precies wat je gaat doen over vijf jaar, misschien ook niet. Mocht je in een ander klimaat terecht komen, een andere cultuur dan ga je je daaraan aanpassen. Hierdoor verandert je kijk. Werken in het buitenland kan je dus meer laten zien dan dat je thuis in je “veilige zone” was gebleven.

De sociale cirkel word ook uitgebreid door werken in het buitenland. Waar je eerder koffie dronk met de buurman of buurvrouw uit je straat, doe je dit nu met een collega uit Praag. Je leert mensen kennen, andere mensen. Collega`s van je werk in het buitenland, of buren in je nieuwe buurt in het buitenland. Wereld steden als Praag, Berlijn, Dublin hebben veel te bieden.

Werken in een andere cultuur in het buitenland

Je moet je aanpassen aan de cultuur van je werk in het buitenland.  Je leert hoe je je moet aanpassen en inzetten voor je collega`s. Dat is even wennen, maar het geeft jou een voorsprong op anderen die dit niet hebben gedaan. Dit kan bij bedrijven een extra push geven om jou te kiezen in plaats van die ene collega.(voor bijvoorbeeld een sollicitatie of een promotie).

De onafhankelijkheid verkregen van werken in het buitenland die hierboven genoemd staat, kan je ook inzetten in je carrière. Bij een nieuwe baan in het buitenland, heb je weer een extra stapje voor. Je hoeft niet altijd ondersteund te worden, maar bent zelfstandiger dan collega`s.

Werken in het buitenland en je carrière

De keuzes die je maakt zoals werken in het buitenland, bepalen je toekomstige carrière. Soms is het daarom verstandig, wanneer je een baan zoekt verder te kijken dan de steden in Nederland, maar naar grote wereld steden als Dublin en Berlijn. Hier zijn grote multinationals gevestigd, bedrijven waar jij in de toekomst bij kan gaan werken in het buitenland. Om hier te komen moet je dus waarschijnlijk eerst werken bij een ander bedrijf in het buitenland op een kleinere schaal.

Werken in het buiten kan dus ontzettend helpen bij de persoonlijke ontwikkeling en de toekomstige carrière. Zit je nu nog te twijfelen bedenk je dan even.

Nederlanders zijn zeer gewild door Europa, denk hierbij aan Duitsland en Ierland maar ook aan Tsjechië en Roemenië. Op Jobcoconut zie je een overzichtelijk aanbod van alle functies en locaties waar jij kan gaan werken in het buitenland.

Latest jobs in: Blog