Connecting to LinkedIn...

a

Blog

Verschillen tussen werken in het buitenland en emigreren

Airplane 983991 1280

Published 27/1/2016

by Mark Kane 

 

Soms krijgen we reacties op Jobcoconut dat men wel wil werken in het buitenland maar niet wil emigreren. Dit gebeurt niet vaak, maar toch willen we graag via dit blog het verschil tussen werken in het buitenland (via onze internationale vacaturesite) en emigreren uitleggen.

 

Voor hoe lang ga je naar het buitenland?
Werken in het buitenland is zeker voor velen niet een permanente stap, je gaat een jaar of enkele jaren werken ergens in Europa en laat misschien voor die tijd je partner of huisdier, of wat dan ook in Nederland. Na deze tijd keer je weer terug en pikt je oude leventje weer op. Emigreren is een permanente stap. Je zegt je leven op in Nederland, verkoopt je hebben en houden of stuurt het in een container naar je nieuwe woonplaats in het buitenland en keert alleen terug naar Nederland voor vakanties.

 

Waar ga je naar toe?
Jobcoconut is erg gericht op Nederlandstalige banen in het buitenland en dit zijn veelal banen in Europa. Werken in Ierland of Engeland is voor veel mensen niet de meest ingrijpende stap om te maken omdat het om de hoek is. Emigreren is ook vaak buiten Europa, mensen gaan naar landen zoals Canada, Zuid-Afrika of Australië. Een veel grotere stap dan simpel werken in Duitsland.

 

Papierwerk
Zoals al aangegeven werken in het buitenland via vacatures op Jobcoconut is veelal werken in Europa en dat betekent weinig tot geen papierwerk. Werkvergunning is niet nodig en dus geen lange aanvragen bij een ambassade. Emigreren is over het algemeen veel meer papierwerk en voor velen zit daar een jaar of langer planning in. Wil je werken in het buitenland en je solliciteert vandaag voor een baan op Jobcoconut dan kan het best zo zijn dat je over 3 weken al op het vliegtuig stapt naar Barcelona, London of Krakau.

 

Dus wil je werken in het buitenland maar denkt dat het net zo pittig is als emigreren, wees gerust. Zolang de vacatures binnen Europa zijn en je zelf niet te lang wilt gaan, solliciteer gerust voor de baan en wie weet zit je over een maand of 2 in het buitenland.

Latest jobs in: werken in het buitenland