Connecting to LinkedIn...

a

Blog

Werken in het buitenland - 3 redenen waar je nog niet aan gedacht hebt

Giraffe 613662 1280

Werken in het buitenland - 3 redenen waar je nog niet aan gedacht hebt

Bij Jobcoconut zijn we van mening dat Werken in het buitenland iets is wat iedereen een keer gedaan moet hebben. En niet een maandje in de bar, maar voor een jaar of langer. Waarom? Je leert of verbetert een taal, je weet hoe je met verschillende culturen om moet gaan en zowel in het buitenland als in Nederland of België zal het zeker je carrièrekansen verbeteren. In feite zijn dit al voldoende redenen voor dit blog, maar hierbij 3 extra redenen waar je nog niet aan gedacht hebt waarom werken in het buitenland een aanrader is.

 

Werken in het buitenland is meer vrije dagen

In een recentelijk blog over vrije dagen in verschillen landen in Europa kwam naar boven dat in Nederland de minimum vrije dagen 27 dagen zijn. Ga je werken in Ierland dan krijg je minimaal 29 dagen, werken in Portugal is 31 dagen en werken in Malta is maar liefst 38 vrije dagen per jaar. Dus werken in het buitenland kan meer vrije tijd betekenen.

 

Werken in het buitenland is nieuwe sporten leren kennen

Als je genoeg hebt van typisch Nederlandse sporten zoals voetbal of volleyball, dan moet je misschien gaan werken in Ierland. De 2 grootste sporten daar zijn Gaelic Football en Hurling. Sporten die je weinig of niet in andere landen ziet en waar deze amateursport ieder jaar tijdens de finale 80 duizend toeschouwers trekt. Als je gaat werken in Spanje dan kun je gaan leren hoe je een piramide van mensen moet bouwen. Ook iets wat je niet dagelijks in Nederland of België doet.

 

Flirten wordt een stuk makkelijker

De auteur van dit blog was niet echt een casanova in Nederland. Een blauwtje lopen tijdens een avondje stappen kwam vaker voor dan hem lief was. Wanneer je gaat werken in het buitenland ben je een buitenlander. Een mysterieus persoon die je niet vaak tegenkomt, iemand die anders is dan bevolking ter plekke. En wie wil nou niet versierd worden door een mysterieuze buitenlander of buitenlandse? Dit is misschien wel DE reden om in het buitenland te gaan werken.


Natuurlijk zijn dit niet de meest belangrijke redenen waarom je in het buitenland moet gaan werken, maar denk hier eens over na. Als je straks met pensioen gaat hoe zul je dan denken over de kans(en) die je hebt laten liggen om te gaan werken in het buitenland toen het kon?

 

Latest jobs in: wonen en werken in het buitenland